15 DIENŲ VALGIARAŠČIAI:
1-3 METŲ VAIKŲ AMŽIAUS GRUPĖMS
4-7 METŲ VAIKŲ AMŽIAUS GRUPĖMS
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro patvirtintu 2018-04-10 įsakymu Nr. V-394 ,,Dėl vaikų maitinimo organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo” 25.4 punktu, pateikiame Palangos darželio-darželio ,,Nykštukas“ maisto produktų tiekėjų sąrašą:
AB ,,Žemaitijos pienas” (pienas ir pieno produktai)
UAB ,,Bidfood Lietuva” (šaldyta žuvis)
UAB ,,Rolveda” (atvėsinta kiauliena, paukštiena, birūs produktai, aliejus, kiaušiniai, arba, riešutai ir kt.)
UAB ,,Solvingė” (įvairūs maisto produktai, vaisiai ir daržovės)
UAB ,,Lambda” (šviežia jautiena, miltiniai produktai)
UAB ,,Baltonis” (atvėsinta kalakutiena)
INFORMACIJA
Palangos lopšelis-darželis ,,Nykštukas“ dalyvauja ,,Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose“ ES programoje, kurios metu nemokamai dalinami vaisiai, daržovės, pienas ir pieno produktai. Programa perengta siekiant padidinti pieno ir pieno produktų dalį bei vaisių ir daržovių suvartojamų vaikų mityboje ir įdiegti vaikams supratimą apie pieno bei vaisių ir daržovių vartojimo teigiamą poveikį sveikatai.
Laikotarpis nuo rugsėjo 1 d. iki gegužės 31 d., t.y. per visus mokslo metus kiekvieną mokslo metų mėnesį. Dalinamas vienas produktas per dalinimo dieną vienam vaikui.
Tiekėjai UAB ,,Vaisiai Jums“ ir AB ,,Žemaitijos pienas“.
Vaisiai dalinami ne daugiau kaip 3 kartus per savaitę. Dalinami morkos, obuoliai ir sultys.
Rekomenduojama norma vienam vaikui per dieną:
1 savaitė |
2 savaitė |
3 savaitė |
|||||
1 dalinimo diena |
2 dalinimo diena |
3 dalinimo diena |
1 dalinimo diena |
2 dalinimo diena |
1 dalinimo diena |
2 dalinimo diena |
3 dalinimo diena |
80-150 g morkų vaikui |
Iki 200 g obuolių vaikui |
Iki 200 g obuolių vaikui |
Iki 200 g obuolių vaikui |
100-200 ml obuolių sulčių |
80-150 g morkų vaikui |
Iki 200 g obuolių vaikui |
Iki 200 g obuolių vaikui |
Vaikui skiriamą porciją pieno ir pieno produktų sudaro vienas iš produktų:
150-200 ml pieno, 125 g. jogurto, 40 g. šviežio ar brandinto sūrio (plėšoma sūrio lazdelė).